tráth na gceist mata?

Bhain mé triail as an tráth na gceist seo ach bhí cuid de na ceisteanna deacair dom mar sin dá ndéanfainn do mhaith sa mhatamaitic ba mhaith liom é a chur in iúl dá gcuideodh tú liom buíochas.



seo na ceisteanna nach bhféadfainn a fháil:

1. SeoNollag, tá do dheartháir Jack dhá uair níos sine ná do dheirfiúr Jen. Is é suim aois Jack agus trí huaire aois Jen ná 35. Cén aois í Jen? 4 bliana d’aois



2. Tá 300 ag teastáil ó DanaNollagsoilse ar cóimhéid le gach ceann dá 4 dhath roghnaithe. Tá 32 dearg, 26 glas, 9 buí agus gan gorm aici cheana féin. Cé mhéad níos mó de gach dath a chaithfidh Dana a cheannach?



Má chosnaíonn na bolgáin 25 pingin agus má fhaigheann tú 20% de thalamh má cheannaíonn tú 50 nó níos mó den dath céanna agus 30% de thalamh má cheannaíonn tú 60 nó níos mó de dhath amháin, cé mhéid a chaithfidh Dana a chaitheamh? Taispeáin do chuid oibre.

3. Thug tuismitheoirí fudge donNollagraiser maoin do do sheomra ranga. Díoladh 40 punt de fudge seacláide ar £ 2.15 in aghaidh an phunt agus díoladh fudge fanaile ar £ 1.90 an punt. Rinne do rang £ 158.20. Cé mhéad punt de fudge a díoladh?

4. Tá Justin ag déanamh liathróidí sneachta chun dún a thógáil saNollagLaethanta Saoire. Is féidir le Justin 15 liathróid sneachta a thógáil in uair an chloig ach leáíonn 2 liathróid sneachta gach 15 nóiméad. Cá fhad a thógfaidh sé air 210 liathróid sneachta a thógáil?



5. Tá 15 mhéadar ribín agat do doNollagboscaí bronntanais. Faigheann gach bosca an méid céanna ribín. Cé mhéad ribín a gheobhaidh gach ceann de do 20 bosca bronntanais?

6. Tá do chuid agat faoi dheireadhNollagairgead siopadóireachta! Chuir tú £ 2.00 ar shiúl i mí Eanáir, £ 4.00 ar shiúl i mí Feabhra, £ 8.00 ar shiúl i mí an Mhárta, £ 16.00 ar shiúl i mí Aibreáin agus lean tú an patrún coigiltis seo go dtí mí na Nollag. Cé mhéad airgid a chaithfidh tú siopadóireacht a dhéanamh?

7 Freagraí

  • Gan ainmAn freagra is fearr leat

    1. Cén fáth ar chuir tú '4 bliana d'aois' ag an deireadh? Ar aon chaoi, is é an freagra, tá Jen 7. Tá aois Jack (B) (do ‘dheartháir’) cothrom le haois Jen (S don deirfiúr) faoi dhó.



    B = 2S

    B + 3S = 35

    Cuir 2S in ionad B sa dara cothromóid:

    (2S) + 3S = 35

    5S = 35

    S = 7

    2. An chéad chuid:

    300/4 = 75, mar sin teastaíonn 75 as gach ceann di, iomlán.

    75 - 32 = Teastaíonn 43 dearg uaithi

    75 - 26 = Teastaíonn 49 glas uaithi

    75 - 9 = Teastaíonn 66 buí uaithi

    75 - 0 = Teastaíonn 75 gorm uaithi

    Dara cuid:

    (Is as na Stáit Aontaithe mé, tá 100 pingin i bpunt, ceart? I.

    caithfidh mé an comhartha $ a úsáid mar gheall ar mo mhéarchlár.)

    43 dearg X 25 pingin = $ 10.75

    49 glas X 25 pingin = $ 12.25

    66 buí X 25 pingin = $ 16.50 - 30% = 16.5 X .7 = $ 11.55

    75 gorm X 25 pingin = $ 18.75 X .7 = 13.125 = $ 13.13

    10.75 + 12.25 + 11.55 + 13.13 = $ 47.68

    3. 40 Lb X 2.15 POUNDS (airgead) = 86 punt ó fudge seacláide.

    158.20 airgead iomlán - 86 = 72.20 ó fudge vanilla.

    72.20 / 1.90 an Lb = 38 Lbs de fudge vanilla díolta.

    38 + 40 = 78 Lbs fudge díolta san iomlán.

    4. Ar dtús, tharlódh tréimhsí 15 nóiméad 4 huaire in 1 uair an chloig. Mar sin gach uair an chloig, bheadh ​​sé:

    15 liathróid sneachta san uair - 8 liathróid sneachta leáite in aghaidh na huaire = 7 liathróid sneachta glan san uair.

    (Ní bhacfaidh mé fiú ag smaoineamh ar an gcaoi a bhfuil sneachta amuigh ar chor ar bith, má tá na liathróidí sneachta ag leá mar sin.)

    210 liathróid sneachta / 7 in aghaidh na huaire = 30 uair an chloig san iomlán.

    5. Ag glacadh leis go gcaithfidh tú GACH ceann den ribín a úsáid:

    20 bosca bronntanais / 15 méadar de ribín = 4/3 de mhéadar.

    Nó d’fhéadfá a rá, 4/3 de mhéadar X 39 orlach in aghaidh an mhéadair = 52 orlach.

    Cuir in iúl dom trí eagarthóireacht ‘sonraí breise’ má theastaíonn formáid eile uait.

    6. Tá an patrún ag dúbailt an airgid bhreise gach mí ar ndóigh. D’fhéadfá é a chur suas, ach tá mé leisciúil, mar sin úsáidfidh mé uimhreacha dénártha.

    I mí Eanáir, is é 2.00 an t-iomlán, nó 10 i ndénártha.

    Feabhra, is é Eanáir móide 4.00, nó 110 i ndénártha.

    1110 do mhí an Mhárta.

    11110 do mhí Aibreáin.

    1111111111110 do mhí na Nollag (12 cheann agus nialas ina dhiaidh sin, scríofa i ndénártha.)

    Anois cuirim é sin isteach san áireamhán ionsuite ar fhuinneoga:

    Is é 8190 punt an t-airgead iomlán. WOW!

    Leis an airgead sin go léir, tá tú ag fáil domNollagi láthair, ceart? :)

    Foinse (í): Intleacht ... Staidéar..Feolaíocht ...
  • cooperbelt2003

    Lig dom triail a bhaint as an gcéad cheann. Glaoigh ar aois x Jen, ciallaíonn sé sin go bhfuil aois Jack 2x. Deirtear linn go bhfuil aois Jack móide trí huaire aois Jen cothrom le 35, a scríobhaimid mar seo a leanas:

    2x + 3x = 35, nó 5x = 35 agus x = 7. Má tá Jen 7, tá Jack 14, agus i ndáiríre, 14 + 3x7 = 35. Mar sin tá mé leat mura bhféadfá freagra 4 a fháil !!!

    Agus déanaimis iarracht an fhadhb liathróid sneachta ... do chúigiú. Breathnaímid ar an nglantháirgeadh liathróid sneachta in aghaidh na huaire. Má dhéanann sé 15 san uair, ach 2 leá gach 15 nóiméad, ciallaíonn sé sin go leáíonn 8 liathróid sneachta gach uair an chloig, mar sin tá 7 liathróid sneachta inúsáidte aige tar éis uair an chloig. Ag an ráta seo, tógfaidh sé 30 uair air an dún a thógáil. Bhuel, má leáíonn 2 liathróid sneachta gach 15 nóiméad, cé chomh muiníneach atá tú go mairfeadh liathróid sneachta a rinneadh sa chéad uair an chloig go dtí an 30ú uair ... Táim amhrasach ... Ní dóigh liom go bhfuil na déantúsóirí puzail seo an-oilte ar an sneachta tógáil dún !!!

    Tá súil agam go gcabhraíonn sé seo

  • babybitch69

    # 1) 35 roinnte ar 3 = 11.666667

    déan an figiúr sin a roinnt ar 2 chun aois Jacks a fháil.

    Tá Jen 11 bliana d’aois ach d’fhéadfá é a shlánú go 12 bliana d’aois.

    # 2) Teastaíonn 300 bolgán san iomlán uait ... déan an uimhir seo a roinnt ar 4 (mar tá ceithre dhath ann) chun an líon iomlán bolgán a bheadh ​​ag teastáil uait le haghaidh gach datha a fháil.

    Teastaíonn 75 bolgán uait gach ceann de na ceithre dhath agus mar sin bheadh ​​ort iad a cheannach:

    43 líonra

    49 glas

    66 buí

    75 gorm

    bolgáin chun méideanna comhionanna a fháil do na ceithre dhath.

    Dearg! (43 bolgán ag 25c an ceann) 43 * 0.25 = £ 10.75

    Glas! (49 bolgán ag 25c an ceann) 49 * 0.25 = £ 12.25

    Buí! (66 bolgán ag 25c an ceann) 66 * 0.25 = £ 16.50

    Gorm! (75 bolgán ag 25c an ceann) 75 * 0.25 = £ 18.75

    Ní bhfaighidh tú lascaine 20% ach gheobhaidh tú lascaine 30% nuair a cheannaíonn tú bolgáin buí agus gorm.

    Chun 30% a oibriú amach déan é a bhriseadh síos agus 10% a oibriú amach ar dtús. Chun seo a dhéanamh, bog an pointe deachúil uair amháin ar chlé.

    Buí! 10% de £ 16.50 = £ 1.65

    Gorm! 10% de £ 18.75 = £ 1.87

    Teastaíonn 30% uait ionas go iolraíonn tú an t-iomlán trí huaire.

    Buí! £ 1.65 * 3 = £ 4.95

    Gorm! £ 1.87 * 3 = £ 5.61

    Cuir costas iomlán na bolgán leis sula ndéanann tú na lascainí a dhealú.

    10.75 + 12.25 + 16.50 + 18.75 = 58.25

    i.e £ 58.25

    Cuir an dá lascaine le chéile .. 4.95 + 5.61 = 10.56

    £ 10.56

    Ní mór duit an dá lascaine £ 10.56 (lascaine 30% an ceann) a lúide óna £ 58.25 iomlán (gan lascaine) arb ionann é agus: £ 47.69

    Is é £ 47.69 an méid a chaithfidh sí a chaitheamh.

    # 3) Déan £ 2.15 a iolrú faoi 40 = £ 86

    Lúide £ 86 ó £ 158.20 = £ 72.20

    Roinn £ 72.20 ar £ 1.90 = 38

    Cuir 38 agus 40 le chéile chun an méid iomlán punt de fudge a dhíoltar a fháil, is é sin 78.

    # 4) (2 liathróid sneachta in aghaidh an 15 nóiméad arna iolrú faoi 4 chun a fháil cé mhéad liathróid sneachta a leáíonn san uair.) 2 * 4 = 8

    8 liathróid sneachta san uair arna iolrú faoi 15 = 120 liathróid sneachta leáite laistigh de 15 uair an chloig.

    Foinse (í): Nílim iontach maith i matamaitic ach déanaim iarracht cabhrú leat. Tá brón orm má fhaighim mícheart é! lol
  • ?

    Is é 144 an freagra. 2 + 3 = 10 a chiallaíonn 2 + 3 = 5 5 * 2 = 10 7 + 2 = 63 7 + 2 = 9 9 * 7 = 63 anois 9 + 7 =? 9 + 7 = 16 16 * 9 = 144

  • Gan ainm

    1. Aois Jen = x ==> Aois Jack = 2x

    Is é suim aois Jack agus trí huaire aois Jen ná 35

    => 2x + 3x = 35

    => x = 7

    => Tá Jen 7 mbliana d’aois

  • anordtug

    Tá an aois x ag Yen. Tá an aois 2x ag Jack.

    synastry gréine cearnach pluto

    Tá 2x + 3x = 35 ar eolas againn freisin

    5x = 35

    x = 7 a fheiceann tú!

    Is féidir na ceisteanna eile a réiteach ar bhealach éigin mar seo.

  • uimh33

    WOW! Níl ort ach na freagraí ar do chuid ceisteanna a léamh! Maidir leis na Bs agus Cs agus X is ionann (dearmad déanta cheana) ???? chuir tú i gcuimhne dom cén fáth nár thaitin an scoil liom riamh. Tá a fhios agam nach mbaineann an freagra seo aon úsáid asat.